НБУ підтвердив контроль Льовочкіної і Фурсіна над банком "Кліринговий дім"

Вівторок, 2 червня 2015, 16:20

Депутат від "Опозиційного блоку" Юлія Льовочкіна і групи "Воля народу" Іван Фурсін є ключовими акціонерами київського банку "Кліринговий дім".

Згідно з матеріалами Нацбанку, на 3 квітня їм безпосередньо належали відповідно 6,7253% і 12,4964%, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Глава юрдепартаменту НБУ Леонід Антоненко уточнив, що ці два депутати, які контролюють цей банк, направили запит на отримання такого контролю в НБУ.

Банк "Кліринговий дім" заснований в 1996 році. Станом на 1 квітня 2012 року його найбільшим акціонером було ТОВ "Промислова група "Монієр" (49,9976%).

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2013 року за розміром загальних активів (3461 млн грн) банк "Кліринговий дім" займав 54-е місце серед 175 діючих на той момент банків.

Як відомо, у своїй декларації Льовочкіна зазначила, що володіє цінними паперами банку "Кліринговий дім" майже на 30 мільйонів гривень. Фурсін у своїй декларації наявність таких паперів не вказав.

Фурсін є бізнес-партнером олігарха Дмитра Фірташа.

Як відомо, раніше розслідування проекту "Слідство.інфо" виявило, що Льовочкіна використовувала банк "Кліринговий дім" для можливого привласнення великої земельної ділянки на "Жуковому острові" у Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування