У справі ЮКОСа у Франції заморожені рахунки 40 російських банків

Субота, 20 червня 2015, 02:28

Судові виконавці Франції заморозили рахунки близько 40 банків та арештували 8-9 будівель, що належать РФ, у зв'язку зі справою ЮКОСа.

Таку інформацію підтвердив AFP керівник компанії GML (холдинг, що представляє інтереси колишніх найбільших власників ЮКОСа) Тім Осборн, передає Укрінформ.

"Рахунки близько 40 банків заморожені, у тому числі арешти накладені на вісім чи дев'ять будівель, що належать РФ у Франції і не перебувають на балансі російських дипломатичних місій", - йдеться у повідомленні.

Російська сторона натомість погрожує діями у відповідь.

У свою чергу адвокат GML Емануель Гайар заявив, що рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі оскаржити неможливо. Єдиним виходом є лише подання клопотання про скасування самого рішення до арбітражного суду.

"Рішення повинне бути виконане в 155-ти країнах, пов'язаних Нью-Йоркською конвенцією. Можливості такого оскарження обмежені і не стосуються суті вироку", - аргументував адвокат.

Як відомо, у середу російське майно було заарештоване в Бельгії, в четвер – у Франції. Арешти проводяться за позовом колишніх акціонерів нафтової компанії ЮКОС, які відсудили у Росії понад 50 мільярдів доларів за незаконну націоналізацію.

Раніше повідомлялося, що арешт російських активів за кордоном здійснюється на виконання рішення Постійної палати третейського суду в Гаазі у справі акціонерів компанії ЮКОС проти РФ.

Низка російських джерел заявили про арешт російських активів в Бельгії на виконання рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), однак згодом Страсбург спростував цю інформацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування