"Антонов" удосконалив Ан-26 для війни

Субота, 20 червня 2015, 07:51

На ДП "Антонов", яке входить до складу держконцерну "Укроборонпром", завершили удосконалення транспортного Ан-26 для Міністерства оборони України. Це перше повітряне судно з 14-ти, які будуть передані для роботи в зоні антитерористичних дій.

Про це повідомляє прес-служба ДК Укроборонпром.

Ан-26 буде, зокрема, захищено від обстрілів переносними зенітно-ракетними комплексами (ПЗРК): на літак встановлюють контейнери з тепловими пастками для дезорієнтації ракет. Таке спецобладнання виготовляють на ДАХК "Артем". Надалі його можна буде встановлювати безпосередньо в польових умовах.

Крім того, на літаку посилили фюзеляж та проклали необхідні джгути. Всі роботи виконані коштом ДП "Антонов". Документацію щодо передачі Ан-26 для виконання операцій в зоні АТО вже розробили.

"Ми суттєво збільшили темпи робіт, пов’язаних з АТО. Вже нині на Донбасі несуть службу більше 20 літаків "Ан", відновлених за участі нашого підприємства. Виконуючи завдання Президента України, ми також швидкими темпами опрацюємо питання виробництва безпілотників та бойових літаків", – заявив керівник ДП Михайло Гвоздьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування