СЦКК: Бойовики обстріляли Попасну з "Градів". Є докази

Субота, 20 червня 2015, 12:36

Представники СЦКК представили спостерігачам ОБСЄ нові докази обстрілів бойовиками позицій Збройних Сил в районі м.Попасна, що мали місце 17 червня.

Про це повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК Руслан Семенюк. 

"За характером воронок від розривів було встановлено, що вогонь вівся з важкого озброєння з напрямку м.Первомайськ (під контролем НЗФ). На місці розривів були знайдені фрагменти 122-мм реактивних снарядів РСЗВ БМ-21 "Град". 

"Випадок свідчить про чергове демонстраційне порушення бойовиками Мінських домовленостей", - заявив керівник української сторони СЦКК Андрій Таран.

Фото прес-центру АТО
 
 

В СЦКК також зазначили, що неспростовні факти порушення Мінських угод з боку бойовиків - збройні провокації, напади на українських силовиків, регулярні обстріли українських позицій, застосування бойовиками танків, важкої артилерії та інших заборонених видів озброєння – щодня повідомляються представникам СММ ОБСЄ.

Також, згідно з повідомленням, 17 червня на Луганщині був зафіксований випадок дезінформації СЦКК з боку спостерігачів ОРЛО та провокування підрозділів ЗСУ на відкриття вогню. 

"Об 11.18 українські спостерігачі отримали інформацію про нібито відкриття вогню українськими силовиками з крупнокаліберних кулеметів в районі 29 блокпосту. Інформація про даний "факт" надійшла зі спостережного пункту "Бахмутка". У цей момент начальник штабу української сторони СЦКК особисто знаходився на 29 блокпосту, перевіряючи роботу спостережного пункту та спостерігав пануючу довкола тишу", - йдеться у повідомленні.

"Володіючи об’єктивною інформацією про ситуацію на даному блок-посту, він негайно спростувати провокаційне повідомлення, поінформувавши про це представників ЗС РФ в СЦКК.  За 10 хвилин з напрямку с.Желобок бойовики розпочали обстрілювати позиції ЗСУ з мінометів. Міни розривалися в 400 метрах від українських спостерігачів. Під прикриттям мінометного обстрілу на позиції ЗСУ висунулась диверсійно-розвідувальна група противника", - зазначили у прес-центрі АТО.

"Українські підрозділи відкрили щільний вогонь по ДРГ зі стрілецького озброєння та змусили бойовиків відступити", - додали у штабі. 

"Головною метою таких провокативних дій з боку ОРДО та ОРЛО є щоденне підтримання високого рівня напруженості збройного протистояння та спроба в черговий раз звинуватити українську сторону у зриві Мінських домовленостей", - заявив Таран. - 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...