Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Радбезі РФ вважають, що США організували "держпереворот" в Ураїні для послаблення Росії

Понеділок, 22 червня 2015, 00:34

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев вважає, що США були істинними ініціаторами "держперевороту" в Україні, витративши на це $ 5 млрд.

Про це пише ТАСС, з посиланням на інтерв'ю Патрушева газеті Комерсант.

"Зміна влади (в Україні) якраз і стала імпульсом для тих подій, які там відбулися. У (держсекретаря США Джона) Керрі є така помічниця - (Вікторія) Нуланд, яка озвучила суму в $ 5 млрд, витрачених США на те, щоб ці події організувати", - сказав він.

При цьому для нього "ясно, що за проектом дестабілізації цієї країни ховається спроба створити інструмент для радикального ослаблення Росії". "Одночасно вирішується завдання утримання на "короткому повідку" країн Євросоюзу, яким часто без урахування їхньої думки і національних інтересів нав'язуються антиросійські санкції і підходи", - додав секретар Радбезу.

Патрушев розповів, що США, яким не подобався колишній президент України Віктор Янукович, "вирішили скинути його насильницьким шляхом".

"Це була їхня політична помилка, - упевнений він. - Якби вони почекали, то змогли провести потрібних їм людей - законним шляхом. Але вони ініціювали держпереворот. Не було б перевороту, - не було б подій у Криму і на сході України".

Секретар Радбезу підкреслив, що Янукович відклав підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом не під тиском Москви. "Він просто усвідомив, що не вник у суть цього документа, і не розумів, до чого призведе його імплементація. Україна ж входить в зону вільної торгівлі СНД, і Януковичу просто були роз'яснені наслідки такого кроку. Він їх раніше не враховував, і вирішив взяти паузу, щоб розібратися в цих питаннях", - зазначив Патрушев.

За його словами, звинувачувати Росію в тому, як розвивалися події в Україні, це як поміняти місцями причину і наслідок: "Вітер дме, тому що дерева хитаються".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...