Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПЕН-центр США засудив цензурування критики Путіна у Facebook

Понеділок, 22 червня 2015, 03:42

Американський ПЕН-центр виступив проти вилучення в соцмережі постів і блокування профілів українських і російських противників режиму президента Путіна і закликає "Facebook" своєчасно відновити весь належний контент.

Заява, що оприлюднена на сайті американського центру, критикує вилучення політично-забарвленого контенту, блокування і скасування облікових записів.

У заяві сказано, що американський ПЕН-центр і Український ПЕН-клуб серйозно стривожені ситуацією, а також перелічені випадків, які на думку її авторів свідчать про цензуру.

Зокрема через підозру в "порнографії" було заблоковано селфі Андрія Капустіна з губернатором Одещини Міхаїлом Саакашвілі. Поет і блоггер Андрій Бондар потрапив під заборону за критику блокування іншого користувача, а Олександра Ройтбурда, у свою чергу, заблокували за незадоволення рішенням щодо Бондаря.

Серед інших користувачів, які скаржаться на маркування їхніх постів і наступне блокування, є український політик Борислав Береза, російський журналіст Антон Красовський, російський бізнесмен і блоггер Слава Рабинович, та інші.

Американський ПЕН-центр не заперечує потреби в фільтруванні образливих повідомлень і сторінок у соціальній мережі. Він схвалює те, що "Facebook" заохочує поважну поведінку і вилучає образливий вміст. Водночас письменницька організація вітає перші кроки в напрямку більшої прозорості цього процесу, особливо коли запити щодо видалення вмісту надходять від урядів.

Раніше Українська Facebook-спільнота зверталася до Цукерберга, щодо створення української адміністрації мережі, у зв’язку з блокуванням "проукраїнських" акаунтів, а також постів про нинішній україно-російський конфлікт.

До Цукерберга, на своїй сторінці у Facebook, звернувся і президент України Петро Порошенко

У відповідь, 14 травня, Марк Цукерберг заявив, що у Росії не існує адміністрації Facebook, яка б модерувала український сегмент мережі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування