Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вперше за чотири місяці бойовики обстріляли Нижнє - Москаль

Понеділок, 22 червня 2015, 12:16

Бойовики обстріляли село Нижнє Попаснянського найону із систем залпового вогню "Град", застосування яких заборонене, згідно з "мінськими угодами".

Про це в понеділок повідомляє на своєму сайті керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Вогонь вночі вівся з шахти "Первомайська", що біля села Голубівське (окупована частина Луганщини). Реактивні снаряди вибухнули поблизу бази відпочинку, пошкоджена огорожа, знищений фруктовий сад.

"За попередніми даними, обійшлося без загиблих і поранених. Нижнє знаходиться, умовно кажучи, на другій лінії фронту, до сьогоднішньої ночі його не обстрілювали принаймні чотири місяці", - зазначає очільник області.

Протягом ночі бойові дії велися і в інших населених пунктах на лінії зіткнення. Кримське з 3-ї години після півночі й до самого ранку обстрілювали з гранатометів та мінометів, тут у районі протитуберкульозного диспансеру відбувалися бойові зіткнення між бойовиками та українськими силовиками.

Околиці Попасної, де розташовані опорні пункти наших військових, серед ночі зазнали мінометних обстрілів. Частина міста (мікрорайон ВРЗ) вже кілька днів залишається без центральної води, пошкоджений обстрілами водогін між Стаханівцем і Попасною поки що не вдається відремонтувати через бойові дії.

У більшості сіл Попаснянського району, які залишалися без світла через буревій, у неділю ввечері вдалося відновити електропостачання, однак у Комишувасі, Врубівці, Миколаївці та Вікторівці світла поки немає, зараз там працюють ремонтні бригади.

Без електроенергії також усе ще залишаються Трьохізбенка, Кряківка та Калаус у Новоайдарському районі. Тут ЛЕП перебиті внаслідок бойових дій, а відновлювальні роботи необхідно вести на березі Сіверського Донця, по руслу якого проходить лінія розмежування. Обласна влада робить усе можливе, щоб ремонт почався якомога швидше, зазначають в адміністрації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...