На пам'ятку для туристів окупованого Криму поскаржилися в Генпрокуратуру РФ

Понеділок, 22 червня 2015, 17:29

Депутат Держдуми від ЛДПР Михайло Дегтярьов направив запит до Генеральної прокуратури РФ з приводу публікації пам'ятки туристам у Криму від товариства захисту прав споживачів "Громадський контроль".

Про це він повідомив російському "Інтерфаксу".

"Я прошу Генпрокуратуру перевірити, чи немає в рекомендації цього товариства росіянам, які виїжджають до Криму, злого умислу, чи не порушено законодавство про захист конкуренції", - сказав Дегтярьов.

Він також зазначив, що згадана організація зареєстрована як іноземний агент.

"Можливо, у прокуратури вийде виявити зв'язок іноземного фінансування товариства та його впливу на ринок туристичних послуг", - заявив парламентарій.

За його словами, якщо в результаті перевірки будуть виявлені якісь підтвердження "ангажованості заяв цієї організації, то їй можна буде виставити рахунки за завдані збитки".

Дегтярьов також повідомив, що хоче внести до Держдуми законопроект, "назвемо це умовно про ідеологічну диверсію, коли висловлюваннями завдається збитку репутації держави, і національній безпеці".

Раніше стало відомо, що ТЗПС "Громадський контроль" випустило пам'ятку для туристів, які вирушають до Криму.

Громадянам Росії радиться отримувати дозвіл влади України для в'їзду в Крим, а також радять не купувати нерухомість і товари на території анексованого півострова.

У ТЗПС відзначали, що з точки зору міжнародного права Крим є окупованою територією, тому російські громадяни ризикують, коли відвідують півострів і здійснюють там будь-які угоди.

У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав цю пам'ятку абсурдною, зазначивши, що "рекомендація вибору туристичних маршрутів - це не те, що входить в сферу компетенції Кремля".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News