Відлуння Донбасу: число злочинів в Ростовській області різко зросло

Понеділок, 22 червня 2015, 18:31

З початку 2015 число злочинів на території Росії зросло на 2,5%. Рекордсмен - сусідній з Донбасом Південний федеральний округ: в Ростовській області кількість злочинів зросла на 23,4%.

Про це пише "Медуза", аналізуючи статистику МВС і десятки судових рішень за останні півтора року.

Як відзначає видання, на статистиці, мабуть, позначилася близькість Донбасу: бойові дії після битв за Дебальцеве поступово припинилися, і російські бойовики з "ДНР" та "ЛНР" потягнулися додому, прихопивши з собою зброю.

"Це негайно позначилося на кількості знайдених на території Ростовської області схованок зі зброєю: їх число перевищило всі розумні межі, а гранати і зовсім стали використовувати замість грошей", - пише видання.

У середині лютого 2015 суддя Мясниковський суду Ростовської області Левон Мелконян засудив до 3 років колонії загального режиму Аппельганца Г.І., що воював на Донбасі в рядах бойовиків, у якого знайшли цілий арсенал зброї: два автомати АК-74, снайперську гвинтівку Драгунова, однозарядний підствольний гранатомет ГП-25 "Вогнище" і в цілому майже тисячу патронів калібру 5,45 мм.

Це не поодинокий випадок. Посилання на те, що воювали на боці бойовиків "ДНР" та "ЛНР" - один з головних аргументів російських бойовиків, які наполягають на своїй невинності.

Так, прихильник бойовиків, яких судили не в Ростовській області, Венедиктов Є.В. зумів переконати Новгородський районний суд у тому, що він активно допомагав жителям Донбасу і возив їм гуманітарну допомогу. Винним у придбанні марихуани Венедиктова все ж визнали, але отримав він три роки умовно.

Не менш "популярні" серед колишніх бойовиків злочини, пов'язані з наркотиками. Також відомий випадок, коли бойовики викрали з території Росії її громадянина і отримали від родичів викуп. За словами заручника, до цього злочину причетні і прикордонники, які пропустили його разом зі злочинцями на Донбас. Коли ж його звільнили і передали співробітникам прикордонної служби, вони ще й склали на нього протокол про незаконний перетин кордону. Домогтися порушення кримінальної справи йому так і не вдалося.

Крім того, трапляються випадки, коли російські суди дозволяли українцям залишитися в РФ, заявляючи у своїх рішеннях "про утиски" прав росіян в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News