Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розповів про Межигір'я і страусів, яких там "підтримував"

Вівторок, 23 червня 2015, 01:10

Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що купив резиденцію в Межигір'ї за власні гроші, які задекларував.

Про це він повідомив в інтерв'ю ВВС.

При цьому на запитання журналіста хто платив за дерев'яні меблі 1,7 млн євро, які були в Межигір'ї, Янукович заявив, що "все інше, що на цій території воно не належить мені особисто і ніколи не належало".

На запитання журналіста про страусів, які жили в Межигір'ї, Янукович відповів: "що поганого, що я підтримував цих страусів?"

Янукович також додав, що у нього не було часу бувати в резиденції, так як він працював. При цьому екс-президент підкреслив, що любить тварин.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура 16 червня склала письмове повідомлення колишньому президенту Віктору Януковичу про підозру за фактом заволодіння "Межигір’ям".

Януковича, між іншим, підозрюють у незаконному отриманні від Сергія Клюєва після придбання останнім у серпні 2013 року ТОВ "Танталіт" вигоди в десятки мільйонів гривень, які "використовувалися на оплату витрат, пов’язаних з проживанням Януковича в будівлях резиденції "Межигір’я",

У ГПУ нагадують, що 16 червня генпрокурор вніс до Верховної Радиподання про надання дозволу на притягнення Сергія Клюєва до кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 209 КК України та ч. 5 ст. 369 КК, а також надання дозволу на затримання та арешт Сергія Клюєва.

Як відомо, Янукович утік з України 21 лютого 2014 року, після розстрілів протестувальників на Майдані, - і переховується в Росії.

Верховна Рада 4 лютого 2015 року позбавила його звання президента України, яке за Конституцією є довічним. 17 червня відповідний законопубліковано у парламентській газеті "Голос України" – тож 18 червня він набуде чинності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...