РФ збирається почати будівництво газопроводу в Крим в 2016 році

Вівторок, 23 червня 2015, 06:26

Початок будівництва газопроводу з Краснодарського краю в анексуваний Крим намічено на першу половину 2016 року.

Про це заявив міністр палива та енергетики республіки Сергій Єгоров, передає ТАСС.

"Вже є джерело фінансування, є генпідрядник. Я не буду називати поки, що це за компанії. Потрібен час, щоб вони легалізувалися і могли тут офіційно працювати", - сказав Єгоров.

"Є надія, що в першому кварталі 2016 почнуться конкретні роботи з будівництва цього газопроводу. Закінчення будівництва - 2018", - заявив він.

За словами міністра, проект будівництва повинен бути готовий до жовтня-листопада 2015 року. Проектуванням займається кримський інститут "Шельф".

"Для того щоб вони успішно пройшли державну експертизу, на допомогу їм виділений російський інститут, який надасть технічну, консультаційну допомогу", - уточнив він.

Новий газопровід для постачання Криму оцінюється в 20 млрд рублів. 14,3 млрд цієї суми - вартість труби, яка пройде по дну Керченської протоки, а далі по Кримському півострову через Сімферополь до Севастополя. Її діаметр на різних ділянках складе від 500 до 700 мм. Труба дозволить прокачати до 4 млрд млрд куб. метрів газу на рік при потребі Криму в 2 млрд, передає агентство.

Як повідомлялося, у Криму з липня подорожчає газ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...