Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ викрила канал постачання до РФ комплектуючих до військової техніки

Вівторок, 23 червня 2015, 10:49

Співробітники Служби безпеки України перекрили контрабандний канал постачання до Росії товарів військового призначення, зокрема комплектуючих до російських радіолокаційних станцій.

Про це повідомили у СБУ.

Зловмисники вивозили спецкомплектуючі українського виробництва через тимчасово окуповану терористами територію т.зв. "ЛНР".

СБУ викрила кур'єрів, що попри заборону постачали Росії військові товари. Фото СБУ 

Організатором каналу виявився 43-річний житель Луганської області, який отримував замовлення та забезпечував постачання товарів військового призначення.

На тимчасово окупованій території організатор приймав товар від кур’єра та безперешкодно доставляв його замовникам у Російську Федерацію через неконтрольовану ділянку державного кордону України.

У рамках спецоперації правоохоронці затримали трьох кур’єрів поблизу лінії розмежування. Співробітники СБУ вилучили в них комплектуючі для російських радіолокаційних станцій.

СБУ викрила канал постачання до Росії військових товарів. Фото СБУ 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.

"Служба безпеки України встановила підприємство, з якого надсилалися товари військового призначення та блокувала будь-яку можливість постачання", - зазначили у СБУ.

Тривають слідчі дії з встановлення всіх осіб, причетних до постачання продукції.

Нагадаємо, що військово-технічне співробітництво з Росією з серпня минулого року припинено згідно з Указом Президента України та Рішенням Ради національної безпеки і оборони України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування