Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сироїд побоюється, що вибори на Донбасі можуть призначити

Вівторок, 23 червня 2015, 16:05

Віце-спікер українського парламенту Оксана Сироїд заявила про підготовку поправок до закону про місцеві вибори, які не дозволять провести вибори на окупованих територіях, однак припускає, що це може не спрацювати.

Про це вона сказала журналістам у вівторок в Києві, передає Інтерфакс-Україна

Ми зараз готуємо поправки до закону про вибори до місцевих органів влади, де будуть перераховані місцеві ради, де не можуть бути проведені в першу чергу вибори (на окупованих територіях - ред.)", - сказала Сироїд.

При цьому вона наголосила, що в законопроекті будуть перераховані населені пункти, в яких вибори проводити не можна, зокрема, це населені пункти на окупованих територіях.

Віце-спікер переконана, що не можна проводити вибори до місцевих рад населених пунктів (цей нюанс буде обговорений в законопроекті), які знаходяться на лінії зіткнення.

Сироїд зазначила, що є населені пункти, які знаходяться на контрольованій Україною території, але для проведення там виборів до місцевих органів влади необхідно забезпечити безпеку. На її думку, також не можна проводити вибори на частково окупованій території.

"Вибори не можуть бути проведені в Луганській та Донецькій обласних радах, оскільки ці території окуповані", - підкреслила Сироїд.

У той же час вона відзначила, що є "загроза призначення виборів на Донбасі".

За інформацією Сироїд, здійснюється тиск для того, щоб події розвивалися за таким сценарієм, і призначення виборів загострило б конфлікт на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...