Кабмін дозволив вилучати автомобілі для потреб армії

Вівторок, 23 червня 2015, 20:37

Кабінет міністрів вніс зміни до "Положення про військово-транспортний обов’язок", згідно з якими військкоматам дозволяється вилучати автомобілі для потреб Збройних сил України.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 405 від 17 червня 2015 року.

Згідно зі змінами, військкомати зможуть здійснювати безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і організацій.

"Під час мобілізації задоволення потреб військових формувань здійснюється шляхом безоплатного залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності на умовах повернення їх після оголошення демобілізації", - йдеться у постанові.

Як зазначається, дія положення поширюється на центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також громадян - власників транспортних засобів.

При цьому, дія положення не поширюється на дипломатичні представництва і консульські установи іноземних держав, представництва іноземних та міжнародних організацій, іноземців та осіб без громадянства.

"Від передачі транспортних засобів і техніки військовим формуванням під час мобілізації можуть звільнятися підприємства, установи та організації у зв’язку з виконанням ними встановлених мобілізаційних завдань за наявності укладеного з Міноборони договору на виконання мобілізаційних завдань, а також за умови, що їх транспортні засоби і техніка задіяні у виробничому процесі виконання мобілізаційних завдань", - йдеться у документі.

Крім того, від передачі транспортних засобів і техніки військовим формуванням під час мобілізації можуть звільнятися також підприємства, установи та організації, у яких є висока суспільна потреба.

"При цьому перелік підприємств, установ та організацій, у яких є висока суспільна потреба, затверджується Кабінетом міністрів за поданням Міноборони", - йдеться у постанові.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...