У Єревані тисячі протестувальників знову вирушили до резиденції президента

Вівторок, 23 червня 2015, 22:59

Протестувальники, які незгодні із підвищенням тарифів на електрику, знову вийшли на проспект Баграмяна у вірменській столиці неподалік від президентської резиденції.

Трансляцію з місця демонстрації здійснює 1in.am.

Як уточнює NEWS.am, демонстранти зупинилися біля будівлі Союзу письменників Вірменії на початку проспекту, підступ до резиденції перекрила поліція.

Згідно з повідомленням агентства, протестувальники прийняли рішення піти з площі Свободи на проспект Баграмяна для продовження сидячого страйку, однак на кадрах трансляції 1in.am більшість демонстрантів стоять, а не сидять.

Агентство ArmInfo оцінило кількість протестувальників у 10 тисяч чоловік. Як передає ArmInfo, демонстранти вирішили залишитися на вулиці на ніч і перегородили поліцейським шлях до натовпу сміттєвими баками, з яких спорудили барикади. Представники поліції заявили протестувальникам, що ці дії розцінені як провокація.

Поліція Вірменії знову зажадала від учасників акції не порушувати закон, а від організаторів - не провокувати сутички з правоохоронцями.

"За будь-якої спроби порушити громадський порядок реакція правоохоронців залишиться в рамках закону, відповідатиме ситуації, - сказано в заяві поліції. - Просимо учасників мітингу утриматися від будь-яких порушень законності у тому числі невиконання законних вимог поліції".

Заступник голови поліції Єревану Валерій Осіпян розповів, що всіх затриманих під час вранішнього розгону сидячого страйку відпустили з відділень. У прес-службі Спеціальної слідчої служби Вірменії додали, що затриманих під час розгону демонстрантів допитали як свідків.

Також "Радіо Свобода" повідомляє, що в Гюмрі з відділу поліції відпустили всіх затриманих. Місцева поліція слідом за єреванський колегами порушила справу за статтею "хуліганство" за сидячий страйк.

Протести в Єревані поновилися у вівторок ввечері. Близько 5 ранку поліція розігнала учасників сидячого страйку за допомогою водометів. Під час розгону було затримано 237 осіб, серед них журналісти. Місцеві ЗМІ повідомляли про жорстоке поводження з журналістами, особливо з тими, хто вів зйомку того, що відбувалося: поліцейські ламали камери.

Незадоволені підвищенням тарифів почали цілодобовий сидячий страйк ще 19 червня на площі Свободи.

Ініціював акцію рух "Ні грабежу".

22 червня тисячі людей пройшли від площі Свободи до президентської резиденції, на підступах до якої знаходилися поліцейські. Протягом всієї акції демонстранти поводилися мирно і не застосовували насильства до поліцейських.

Новая газета

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування