Енергоносії зі США знищать газовий вплив Росії в Європі - слухання в Сенаті

Середа, 24 червня 2015, 05:15

Політика Сполучених Штатів щодо експорту енергоносіїв до Європи має бути зосереджена, передусім, на зменшенні можливостей Росії надалі використовувати газ і нафту в якості зброї та важелів впливу на політичні рішення в масштабах континенту.

Про це наголосив у вівторок під час слухань у Сенаті США представник Центру нової американської безпеки Девід Гордон, передає Укрінформ.

"Для наших європейських союзників наявність на ринку додаткових енергоносіїв зі США надасть більше варіантів енергопостачання та з часом допоможе європейським країнам зменшити залежність від Росії, яка має історію примусової політики через енергозабезпечення",- зазначив експерт.

За його словами, коли Росія потрапить в умови більшої конкуренції, їй доведеться докласти зусиль, щоб продовжувати відігравати певну роль на ринку.

"Фундаментальною основою нинішньої політики США має стати зменшення здатності Росії конкурувати на глобальних енергетичних ринках. Лібералізація політики експорту США матиме ефект посилення тиску на російський енергетичний сектор і, таким чином, відповідатиме основними цілями національної безпеки США", - наголосив Гордон.

До того ж, це стане важливим стратегічним актом підтримки союзників у Європі, "які більшою мірою перебувають під загрозою регіональної дестабілізації з боку РФ та вже більше ніж США заплатили економічними тратами через накладення санкцій на Росію".

Такий крок, на переконання експерта, істотно поліпшить перспективи для зміцнення трансатлантичних позицій на додаток до діючих санкцій.

"Коли наші найближчі союзники є сильними, Сполучені Штати є більш безпечними і мають кращі можливості підтримати та реалізувати багатосторонні ініціативи безпеки", - зауважив Гордон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування