У Росії вже пов'язали Єреван з українським Майданом і побачили "руку США"

Середа, 24 червня 2015, 10:38

Член комітету Ради Федерації з міжнародних справ Ігор Морозов заявив, що нинішні події у Вірменії "один в один" повторюють український Майдан.

Таку думку він вислов РІА Новости.

"Вірменія близька до державного перевороту із застосуванням вогнепальної зброї. Це станеться, якщо президент країни Серж Саргсян не зробить уроків з українського Майдану і не зробить відповідні висновки", - заявив Морозов.

За його словами, нинішні події у Вірменії "один в один повторюють першу фазу держперевороту в Україні".

"Тоді українська опозиція теж відмовилася від зустрічі з президентом Віктором Януковичем і почала апелювати до європейської спільноти, також перед мітингувальниками почали виступати приїжджають з Європи політики", - заявив сенатор.

За його словами, "США можуть управляти розвитком подій, тим більше що американське диппредставництво у Вірменії є одним з найбільших представництв США за кордоном".

"Американське посольство у Вірменії також активно бере участь у нинішніх подіях у Єревані. Треба при цьому відзначити, що дипредставництво США у Вірменії є одним з найбільших представництв США за кордоном, за чисельністю співробітників воно на другому місці після диппредставництва США в Іраку, хоча Вірменія - це дуже невелика країна", заявив Морозов.

Як відомо, 19 червня на площі Свободи почалася цілодобова акція протесту проти підвищення цін на електроенергію.

Увечері минулого понеділка учасники акції попрямували ходою до будівлі резиденції президента Вірменії на проспекті Баграмяна, де їх шлях був перекритий поліцією, і демонстрація була розігнана за допомогою водометів близько 5 ранку вівторка.

Протести поновилися у вівторок ввечері.

24 червня на проспекті Баграмяна учасники акції протесту забарикадувалися від поліції великими вуличними сміттєвими урнами.

Депутати парламенту Вірменії, юристи, представники шоу-бізнесу та інтелігенції прибули на проспект Баграмяна, щоб створити "живий щит" між поліцією і демонстрантами.

Заступник начальника поліції Єревана полковник Валерій Осипян зазначив, що поліція не збирається чинити якісь дії, "поки збори носять мирний характер".

Напередодні державна комісія з регулювання суспільних послуг Вірменії (КРСП) вирішила підвищити ціну за кіловат електроенергії у Вірменії на 6,93 драма (475,03/$1). Новий тариф почне діяти з 1 серпня.

На початку травня ЗАТ "Електричні мережі Вірменії" (ЕМВ), на 100% належить російському ВАТ "Інтер РАО", звернулася в КРСП із заявкою на підвищення тарифів на електроенергію.

Компанія пропонувала підвищити плату за поставлену споживачам електроенергію у денний час до 58 драмів за 1 кВт.год проти дійсного наразі тарифу в розмірі 41,85 драма, в нічні години - до 48 драмів за 1 кВт.год проти 31,85 драма.

Представник КРСП Гарегін Баграмян заявив на засіданні, що основна причина подібного рішення - коливання курсів валют.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News