У Вірменії не збираються скасовувати підвищення тарифів через протести

Середа, 24 червня 2015, 18:20

Державна комісія з регулювання громадських послуг Вірменії не обговорює можливість перегляду рішення про підвищення тарифів на електроенергію з 1 серпня поточного року, попри масові протести населення.

"Ми не ухвалювали рішення, яке потребує коректування", - сказала "Інтерфаксу" прес-секретар відомства Маріам Степанян.

Вона зазначила, що Державна комісія з регулювання громадських послуг (КРГП) - незалежний орган, який приймає економічно обґрунтовані рішення в результаті тривалих обговорень.

"Питання соціального навантаження – не в полі відповідальності комісії. Необхідно зберігати економічний баланс, тобто за надійну і якісну послугу необхідно здійснювати співмірні платежі", - заявила Степанян.

У ЗАТ "Електричні мережі Вірменії" (ЕСА), яке на 100% належить російському ВАТ "Інтер РАО", повідомили, що компанія не розглядає питання про відкликання своєї заявки на підвищення тарифів на електроенергію.

"Питання не лише у нашій компанії. Із заявками на підвищення тарифів у КРГП звернулися також генерувальні компанії Вірменії", - сказала агенції прес-секретар ЕСА Наталя Сарджанян.

КРГП Вірменії 17 червня ухвалила рішення підвищити тариф на електроенергію з 1 серпня 2015 року на 6,93 драма за 1 кВт./год. Чинний тариф становить 41,85 драма за 1 кВт./год. у денний час і 31,85 за 1 кВт./год. - у нічний.

"Основна причина подібного рішення – коливання курсу валют", - зазначав на засіданні представник комісії Гарегін Баграмян.

Разом із тим, ЕСА не задоволена рішенням комісії, оскільки компанія направила заявку на підвищення тарифів на 16 драмів за 1 кВт./год.

З 19 червня у Єревані відбуваються масштабні акції протесту проти подорожчання електроенергії, влада вже намагалася розігнати протестувальників.

У середу учасники акції кличуть небайдужих приходити на центральну площу й стукати в каструлі, а тих, хто не може прийти, – вимкнути світло в будинках з 9 до 10 вечора на знак протесту, повідомляє "5 канал".

Генеральна прокуратура Вірменії порушила кримінальну справу за статтею "хуліганство" у зв'язку з заворушеннями в центрі Єревану, повідомляє Civilnet.am.

Акція протесту організовував громадський рух "Ні грабунку". Цей рух складають переважно представники молоді, не пов'язані з якимись політичними й громадськими силами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування