Пушков: своєю резолюцією ПАРЄ зберігає негативний статус кво щодо РФ

Середа, 24 червня 2015, 20:22

Прийнята в середу резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи підтверджує негативний статус-кво в її відносинах з РФ.

Про це заявив глава російської делегації в Асамблеї, голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков, повідомляє ТАСС.

"Резолюція ПАРЄ фактично підтверджує той негативний статус-кво, який склався між Асамблеєю і Росією в результаті прийняття санкцій проти російської делегації на січневій сесії ПАРЄ", - сказав Пушков.

Він нагадав, що російські повноваження підтверджені, але з колишніми обмеженнями.

"Це означає, що ПАРЄ не хоче закривати двері для діалогу перед Росією, оскільки анулювання повноважень завело ситуацію в повний і, можливо, вже незворотній глухий кут, тоді як підтвердження повноважень при збереженні санкцій ситуацію не покращує, але і принципово не погіршує", - констатував Пушков.

При цьому він вірить, що ті 128 депутатів які голосували за підтвердження повноважень росії фактично проголосували за відновлення діалогу між РФ і ПАРЄ – не зараз, так в майбутньому.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи в середу ввечері затвердила резолюцію "Щодо можливого розбавлення повноважень Російської делегації, яким визнається, що Росія де-факто контролює окуповану частину Донецької та Луганської областей.           

Цим рішенням підтверджуються всі обмеження, накладені а ПАРЄ на представників Російської федерації, однак повноваження російської делегації припинені не були.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування