Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму квитки на автобуси продають за паспортами

Четвер, 25 червня 2015, 13:49

У Криму квитки на автобуси тепер продають лише за паспортом, через це на автостанціях утворюються черги до кас.

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

Так, на автостанції "Курортна" в Сімферополі – стовпотворіння, довгі черги до кас тягнуться від ранку до вечора уже місяць – відтоді, як на автовокзалах стали встановлювати нове програмне забезпечення, як того вимагає російське законодавство.

Касирам необхідно внести відомості про кожного пасажира в комп'ютер. Той надсилає інформацію на сервер для обробки. І тільки після цього людина може отримати квиток до Джанкоя, Сак або Жовтневого, наприклад. 

Хоча в "Кримавтотрансі" стверджують, що паспорт потрібен лише для купівлі квитка до Севастополя і за межі Криму.

Черги на автостанціях Криму через нові правила придбання квитків. Фото з krym.org

Спочатку черги пояснювали віддаленістю серверів і нестачею касових апаратів. До того ж, касирам знадобився час, щоб освоїти нову техніку і правила. Люди по кілька годин юрмилися біля кас, автобуси йшли напівпорожніми.

9 червня "голова Криму" Сергій Аксьонов доручив перевірити роботу кримських автостанцій. Створили й "спеціальну комісію", щоб з’ясувати, "чому не передбачили можливість, щоб людям продавали квитки безпосередньо в автобусах, або поставили додаткові вікна (кас)", і знайти вирішення.

15 червня "Кримавтотранс" повідомив про закупівлю та встановлення 166 касових апаратів.

Станом на кінець липня, на центральному автовокзалі Сімферополя черг не спостерігається, але на найбільш затребуваній автостанції міста "Курортна" пасажирів чимало. Кас там додали, але черги до них не зменшуються.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування