Путін розповів, як "неагресивна" Росія зміцнює ядерні сили

Четвер, 25 червня 2015, 14:35

Президент РФ Володимир Путін заявив про "відсутність у Росії намірів становити загрозу для будь-яких країн".

Про це він сказав на урочистому прийомі на честь випускників вищих військово-навчальних закладів, передає російський "Інтерфакс".

"У нас немає і не може бути агресивних планів. Ми нікому не загрожуємо і будь-які спірні питання прагнемо вирішити виключно політичними засобами, з повагою ставимося до міжнародного права та інтересів інших країн", - сказав Путін.

Він додав, що "Росія - це відкрита світові країна, яка виступає за зміцнення співпраці та партнерства з усіма, хто до цього готовий".

Путін підкреслив, що Росія бачить "чимало ризиків, у тому числі в безпосередній близькості від своїх кордонів".

"Тому сильна, оснащена сучасною зброєю армія - це запорука суверенітету і територіальної цілісності Росії, це гарантія мирного і спокійного життя мільйонів наших співгромадян", - заявив президент РФ.

Він запевнив, що російська влада буде послідовно продовжувати розвиток Збройних сил, завершить розпочаті в останні роки структурні перетворення, які підвищать ефективність систем військового управління та оперативність у прийнятті рішень.

Путін зазначив, що зараз активно зміцнюються стратегічні ядерні сили, підрозділи військово-космічної оборони, суттєво зріс бойовий потенціал практично всіх видів і родів російських військ.

При цьому відповідно до держпрограми озброєнь військові арсенали поповнюються новітніми зразками озброєнь і військової техніки, авіації, підводних і надводних кораблів, сказав президент РФ.

Він додав, що збільшена поставка високоточної зброї, бойових роботів і безпілотних літальних апаратів, які були представлені на форумі "Армія-2015".

Раніше Путін підкреслював, що Росія "ніколи не погодиться: що хтось з кимось буде розмовляти з позиції сили".

Президент Петро Порошенко зазначав, що з президентом РФ Володимиром Путіним вони живуть "у різних всесвітах".

Як відомо, російська влада у зв'язку з агресією в Україні розгорнула масштабну пропаганду, яка істотно відрізняється від реального стану справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News