Медведєв затвердив перелік іноземних товарів, заборонених у Росії

Четвер, 25 червня 2015, 15:57

Уряд Російської Федерації затвердив перелік іноземних товарів, ввезення яких до Росії заборонене у зв'язку зі запровадженням країнами їх походження санкцій у відношенні РФ.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на засіданні уряду, повідомляє ТАСС.

"Я щойно затвердив актом уряду перелік товарів, у відношенні яких ще на один рік продовжено заборону на імпорт у нашу країну – до 5 серпня наступного року", - сказав він.

"Перелік, у принципі, нічим не відрізняється від того, що було, за винятком окремих, конкретних позицій по біоматериалах", - уточнив російський прем'єр.

"Залишаються ті ж продукти тваринництва, включаючи м'ясо великої рогатої худоби, свинину, харчові субпродукти, рибу й ракоподібні, молоко й молочні продукти, городину, ковбаси тощо… Усі ці позиції залишаються, як і раніше, – звертаю на це увагу всіх, хто відповідає за роботу", - сказав Медведєв.

Він наголосив, що цей перелік "не є константою": "Він може бути змінений залежно від  цілої низки причин. У тому числі й від того, як будуть складатися наші відносини з європейськими партнерами й партнерами із цілого ряду інших країн".

"Наші аграрії просили зберегти продуктове ембарго по ось цих видах продукції якомога довше. Це зрозуміло. Коли ми були змушені ввести відповідні обмеження, відповідні заходи майже рік тому, цей крок виявився для нас досить складним і чутливим, у тому числі через сплеск цін на продукти", - сказав російський прем'єр.

"Водночас, він додав імпульс усьому сільському господарству й сьогодні сільське господарство розвивається досить динамічно, у тому числі, завдяки цільовій підтримці з боку держави й уведеним обмеженням на імпорт", - додав Медведєв.

За його словами, у РФ стабільно росте тваринництво: "Із уведенням обмежень на імпорт російські виробники отримали унікальні можливості для збуту своєї продукції. Значно більш помітною стала їхня присутність у торговельних мережах".

"Але, звісно, нам потрібно прискореними темпами розвивати й окремі напрямки того ж самого тваринництва, де в нас є проблеми, садівництво, овочівництво, селекційні підприємства. Тут поки справи йдуть дещо складніше", - заявив Медведєв.

Прем'єр РФ зазначив, що уряд має підтримувати сільгоспвиробників.

"Не ми починали це санкційне протистояння і для того, щоб припинити його, потрібні взаємні зусилля. На жаль, із боку цих (західних) держав ми поки жодних позитивних змін не бачимо", - сказав також Медведєв.

Як відомо, 22 червня Євросоюз продовжив до 31 січня 2016 року термін дії економічних санкцій у відношенні Росії, уведених торік, домагаючись виконання мінських домовленостей щодо сходу України.

У відповідь Росія продовжила свої санкції з 6 серпня 2015 року строком на один рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування