ФСБ заарештувала громадянина РФ і Литви за підозрою в держзраді

Четвер, 25 червня 2015, 16:50

Спецслужби РФ затримали за підозрою в державній зраді Євгенія Матайтіса, який має громадянство Росії і Латвії.

Про це повідомляє "Інтерфакс", посилаючись на джерело, знайоме з ситуацією.

"Матайтіса підозрюють у тому, що він займався збором секретної інформації і передавав її за кордон, він вже заарештований", - сказав співрозмовник агентства.

Прес-секретар Лефортовського суду Москви Юлія Скотнікова підтвердила арешт підозрюваного.

"Відносно громадянина РФ і Литви Матайтіса, якому інкримінують 275 КК РФ (державна зрада), було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на два місяці, тобто до 24 серпня", - сказала вона.

Співрозмовниця агентства додала, що фігурант перебуває в статусі підозрюваного, а справа має гриф "цілком таємно", тому інших подробиць не буде.

Це не перше подібне повідомлення про затримання за останній час.

Так, ФСБ Росії 20 травня повідомила про затримання співробітника розвідки Литви в момент отримання ним секретної інформації.

Там заявили, що після пред'явлення доказів він зізнався що є офіцером другого департаменту оперативних служб (військова розвідка) міністерства охорони краю Литовської республіки.

20 травня громадянина Литви Арстідаса Тамошайтіса помістили під варту до 20 липня по справі про шпигунство. Засідання проходило в закритому режимі, оскільки справа має гриф "таємно". Наприкінці травня йому було пред'явлено звинувачення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News