Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій: Повернення Криму ключове в міжнародній політиці України

П'ятниця, 26 червня 2015, 12:13

Повернення Криму є ключовим у міжнародній політиці України.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій в ході засідання Парламентської асамблеї ГУАМ "Безпека в Європі: поточна ситуація та уроки для політиків" в п'ятницю в Києві.

"Ми робимо все можливе, щоб питання Криму не пішло з дискусії в українському питанні. Але ми заявляємо і наполягаємо, що це ключовий момент міжнародної політики України", - заявив він.

Парубій також заявив, що Україні потрібна суттєвіша підтримка в боротьбі з російським агресором і терористичними формуваннями на сході.

"Ми заявляємо, що Україні потрібна більш рішуча підтримка, зокрема надання нашій державі озброєння оборонного характеру", - заявив Парубій.

Він також вважає, що парламентські організації, що входять до складу ГУАМ, і європейські організації можуть допомогти Україні протистояти російському агресору.

"Міжнародні парламентські організації, насамперед європейські, представники яких беруть участь у нашому сьогоднішньому засіданні, можуть зіграти важливу роль в постійній протидії агресору", - заявив Парубій.

Він зазначив, що головний урок, який можна винести з російської агресії, - це необхідність "бути готовими для прийняття спільних масштабних рішень, які б мали на меті припинити агресію Путіна".

Парубій підкреслив, що спільними зусиллями необхідно "негайно припинити поставки зброї, терористів і російських військових, яких перекидають на територію України".

За словами першого віце-спікера, необхідно забезпечити контроль над усім українсько-російським кордоном.

"Це єдиний спосіб відновити мир і стабільність в Україні та за її межами", - підкреслив Парубій.

ГУАМ - регіональна організація, створена в 1997 році Грузією, Україною, Азербайджаном і Молдовою (з 1999 по 2005 рр. В Організацію також входив Узбекистан).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування