У столиці Кувейту прогримів вибух, більше 10 загиблих

П'ятниця, 26 червня 2015, 17:14

У шиїтській мечеті в центрі Ель-Кувейту під час п'ятничної молитви пролунав вибух. Загинули, за різними даними, від 10 до 13 осіб.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на лікаря на місці події, загинули 11 людей.

Вибух стався всередині будівлі в районі Ес-Савабер. Вибуховою хвилею вибило всі вікна. За свідченням очевидця, це був теракт, здійснений смертником. Імовірно, його вчинив послідовник екстремістського угрупування "Ісламська держава". За деякими даними, в результаті вибуху загинули вісім осіб, проте точно число жертв буде оприлюднено МВС пізніше.

Місце події вже відвідав емір Кувейту Сабах аль-Ахмед аль-Джабер Ас-Сабах. Як повідомив журналістам міністр інформації та державний міністр у справах молоді шейх Сальман Сабах Салім аль-Хмуд ас-Сабах, "Кувейт засуджує подібні напади". Уряд найближчим часом збереться на екстрене засідання у зв'язку з подією.

У той же час губернатор Ель-Кувейту Табет аль-Муханна повідомив Reuters про 10 загиблих. Разом з тим, агентство AFP повідомляє про 13 жертв теракту і як мінімум 25 поранених, передає ВВС.

Наприкінці травня ісламісти скоїли два подібних теракти в шиїтських мечетях на сході Саудівської Аравії. Тоді загинули понад 10 осіб.

Нагадаємо, в п'ятницю теракт стався також на туристичному курорті в Тунісі, де терористи розстріляли на пляжі 2 готелів 27 осіб.

Крім того терористи напали на завод у Франції, 1 загиблий.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування