Міноборони повністю перейшло на електронні закупівлі

П'ятниця, 26 червня 2015, 18:05

Міністерство оборони повністю перевело свої закупівлі з речового, медичного, продовольчого та паливного забезпечення на майданчики електронних торгів.

Як написав на своїй сторінці в Facebook радник президента Юрій Бірюков, про це йдеться в наказі міністра оборони №257.

"ВСІ, ви розумієте – ВСІ закупівлі! Форма, ліки, тушонка, дизель. Все буде закуповуватися на відкритих електронних торгах. Де фірми будуть боротися за ЗНИЖЕННЯ ціни на лот. Де будуть заощаджуватися МІЛЬЙОНИ гривень!" – написав він.

За словами Бірюкова, Міноборони на даний момент є єдиним міністерством, яке здобуло право проведення запороговых (більше 100 000 гривень) торгів через електронні майданчики.

Він додав, що 30 червня буде семінар з використання електронних торгів, на який запрошуються всі виробники.

Сторінка Електронних закупівель Міноборони в Facebook в свою чергу звернулася до виробників з запрошенням. Для участі в закупівлях необхідно попередньо зареєструватися за номером +380 050 705 57 08 або електронною адресою nastiakovalova07@gmail.com.

Я очень прошу расшарить этот пост. Нет, не так. СОС-РЕПОСТ-СОС!Приказ Министра обороны 257 предусматривает ПОЛНЫЙ пере...

Posted by Юрий Бирюков on Friday, June 26, 2015

Система Prozorro, через яку будуть здійснюватися торги, працює наступним чином.

До центральної бази даних аукціонів підключені електронні майданчики. Держструктура розміщує оголошення про закупівлю на якомусь одному з майданчиків, при цьому інформація стає видимою для всіх підключених до системи майданчиків.

Всім користувачам доступні умови закупівлі, кожен вирішує сам – варто брати участь в тендері чи ні. При участі в аукціоні вони бачать тільки ціни та умови конкурентів, без назв.

Після завершення аукціону, замовник аналізує пропозицію з найнижчою ціною та виконує перевірку, чи відповідає вона умовам закупівлі. Якщо так – оголошує її переможцем, якщо ні – відхиляє пропозицію з поясненням причин і бере для аналізу наступну.

Тільки після цього відбувається перевірка документів компанії, яка виграла тендер, і підписання контракту.

Докладно про нову систему можна прочитати в статті "Української правди.Життя".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News