Більшість українців проти тортур над терористами - опитування

П'ятниця, 26 червня 2015, 18:35

Більшість українців - 48% - вважають неприпустимим застосування тортур до терористів в ході АТО.

Про це свідчать результати опитування, проведеного міжнародною правозахисною організацією Amnesty International, повідомляють Українські новини

22% опитаних вважають тортури прийнятними, 16% вважають можливим їх використання в деяких випадках і 14% не змогли визначитися.

При цьому 71% вважають неприпустимим застосування тортур в умовах мирного часу, а 27% респондентів вважають допустимим застосування тортур у разі вчинення особливо тяжких злочинів, для забезпечення національної безпеки та боротьби з тероризмом, або у разі вчинення злочинів, що несуть шкоду інтересам держави.

Крім того, 73% респондентів виступають за залучення Міжнародного кримінального суду до розслідування катувань та інших військових злочинів у зоні проведення АТО, а 17% вважають, що держава повинна розслідувати їх самостійно і 10% не змогли визначитися.

Опитування проводилося з 10 по 18 червня 2015 року, було опитано 1800 респондентів старше 18 років у населених пунктах всіх областей України, крім анексованого Росією Криму та Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,2%.

Нагадаємо, раніше у своєму звіті Amnesty International з посиланням на розповідь нібито полоненого, якого утримували бійці "Правого сектора", повідомила, що на території колишнього молодіжного табору бійці "ПС" нібито катували затриманих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування