Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яресько допускає, що 90% боргу України належить "Сім'ї" Януковича

Понеділок, 29 червня 2015, 01:18

Міністр фінансів України Наталія Яресько не виключає, що 90% зовнішнього боргу України належить родині Віктора Януковича чи його оточенню.

Про це вона заявила в інтерв'ю "ТСН", повідомляє "Укрінформ".

"Все це можливо, тому що всі ці облігації можна продавати - купувати. Вони на Ірландській біржі продаються. І я не можу знати, хто є бенефіціаром", - зазначила вона, відповідаючи на запитання журналіста про те, що з'явилася інформація, що 90% українських боргів належить родині Януковича і його оточенню.

Говорячи про борг Москві, Яресько уточнила, що безпосередньо Росії належить 3 млрд доларів США боргу України за єврооблігаціями, випущеними в грудні 2013 року, а крім цього є маленькі частини, які тримаються різними російськими фондами.

Міністр зазначила, що прагне реструктуризувати борг Росії і не хотіла би політизувати це питання.

"Я б це не сказала (що борг Росії можна не платити - ред.). Я б сказала, що це одна з облігацій, яка дійсно потрапляє під реструктуризацію. І сподіваємося з усіма мати рівні стосунки. Я думаю, що це не треба політизувати", - підкреслила Яресько.

Як відомо, 25 червня міністр фінансів після зустрічі міністрів з представниками Американської торговельної палати та Європейської бізнес асоціації заявила, що у кінці липня Україна може оголосити дефолт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування