Штаб: Інтенсивність обстрілів зросла, гатять з мінометів, танків, "Граду"

Понеділок, 29 червня 2015, 13:58

У зоні АТО інтенсивність обстрілів з боку НЗФ зросла: бойовики продовжують використовувати проти українських військових зброю, заборонену Мінськими домовленостями. 

Як повідомив 29 червня речник АП з питань АТО Андрій Лисенко, за добу позиції ЗСУ були обстріляні 20 разіва з 120-мм мінометів, двічі з гармат 122 мм та 152 мм, шість разів  - з танків. 

"Минула доба в зоні АТО залишалася напруженою, бойовики продовжують здійснювати провокаційні обстріли позицій сил АТО і роблять спроби просування на окремих ділянках лінії зіткнення", - зазначив він. 

На Луганському напрямку неподалік від Попасної НЗФ застосували "Гради", неодноразово обстрілювали і намагалися штурмувати опорний пункт сил АТО біля с.Новотошківка.

"Найбільш складною ситуація залишається на Донецькому напрямку, там зафіксовано найбільшу кількість обстрілів, бойовики застосовують міномети, гранатомети, танки, БМП. Під обстрілом - околиці Горлівки, район Донецького аеропорту, Мар'їнка, Красногорівка, Авдіївка", - зазначив Лисенко. 

Також, за його словами, на маріупольському напрямку ситуація відносно спокійна – тричі бойовики обстріляли позиції українських військових біля н. п. Гранітне.

29 червня у штабі АТО повідомили, що за добу терористи здійснили 101 збройну провокацію проти сил АТО

Напередодні  у прес-центрі зазначили, що за тиждень бойовики щодня здійснювали близько 80 обстрілів українських позицій та мирних населених пунктів: зафіксовано 540 випадків порушення умов припинення вогню з боку НЗФ, з них більша частина - в районі окупованого Донецька.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську, що заплановане на 7 липня, планується підписання документу про взаємне відведення з лінії зіткнення важких видів озброєнь калібром менше 100 мм - танків і мінометів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування