"Нафтогаз" призупиняє закупівлю газу в "Газпрому"

Вівторок, 30 червня 2015, 22:10

"Нафтогаз" призупиняє закупівлю газу в російської компанії "Газпром" з 1 липня 2015 року.

Про це йдеться у заяві компанії, оприлюдненій у вівторок ввечері.

"У зв’язку з тим, що 30 червня 2015 року завершується термін дії додаткової угоди між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром", а умови подальшого постачання російського газу в Україну не були узгоджені сьогодні під час тристоронніх переговорів у Відні, "Нафтогаз" припиняє закупівлю газу в російської компанії", - йдеться у заяві.

"Транспортування газу територією України для європейських клієнтів "Газпрому" продовжуватиметься в повному обсязі, згідно з контрактними умовами", - додали у компанії.

"Важливою умовою відновлення закупівлі російського газу є узгодження тимчасової позиції щодо спірних пунктів контракту між "Нафтогазом" та "Газпромом" на термін щонайменше до завершення 1 кварталу 2016 року", - сказано у повідомленні.

У "Нафтогазі" уточнили, що домовленості мають бути викладені та закріплені у такий спосіб, що надасть кожній зі сторін впевненість у їхньому виконанні.

"Питання остаточних розрахунків між "Нафтогазом" та "Газпромом" буде вирішено в ході арбітражного розгляду стосовно контракту на поставку газу між "Нафтогазом" та "Газпромом" в Арбітражному інституті Стокгольму", - заявили у компанії.

"Аби уникнути небажаної ескалації в газовому спорі та запобігти ризику перебоїв з постачанням газу європейським споживачам в зимовий період, українська та європейська сторони запропонували російській стороні узгодити таке тимчасове рішення. На жаль, російська сторона наразі не підтримала цю пропозицію та відмовилася від підписання тристороннього урядового протоколу", - вказано у заяві.

"Нафтогаз" сподівається, що за сприяння Єврокомісії сторони найближчим часом дійдуть згоди щодо прийнятних умов постачання газу з РФ для України. "Нафтогаз" готовий взяти участь в тристоронніх переговорах з цього питання в будь-який час, погоджений трьома сторонами", - додали у компанії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News