Адвокат каже, що Лукаш повідомлення про підозру не отримувала

Четвер, 4 червня 2015, 20:42

Адвокат колишнього міністра юстиції Олени Лукаш Юрій Іващенко заперечує отримання нею повідомлення Генеральної прокуратури про підозру.

Про це він сказав "Українським новинам".

"Ніяких повідомлень про підозру, про що повідомила Генеральна прокуратура, Олені Лукаш не повідомлялось і не вручалося", - заявив Іващенко.

"Ми зі здивуванням почули про це, оскільки впродовж останнього року нами з цього питання були подані вичерпні пояснення і безліч доказів, які вказували на відсутність складу злочину, а тому провадження мало бути закрито. Є відповідний порядок повідомлення про підозру, але нічого з цього порядку Генпрокуратурою зроблено не було, принаймні нам про це нічого не відомо ", - заявив адвокат.

З його слів, Генпрокуратура вважає, що Лукаш, працюючи міністром юстиції, за попередньою змовою з іншими співробітниками міністерства, службовими особами ТОВ "Європейська правова група" і фізичними особами-підприємцями, протягом серпня 2013 - січня 2014 року заволоділа державними коштами в сумі 2 523 000 гривень.

Кошти були отримані шляхом безпідставного перерахування зазначеним суб'єктам господарювання нібито за надання останніми міністерству послуг з наукового дослідження для адаптації українського законодавства відповідно до європейського згідно зі ст.51 Угоди про співробітництво між ЄС та Україною, які насправді не надавалися.

"Ні Олена Лукаш, ні призначені в 2013 році її заступники ніколи не були знайомі, ніколи не зв'язувалися і не зустрічалися з ким-небудь з тих, хто брав участь у конкурсних торгах або з їх представниками. Тому вона не мала ніякої особистої зацікавленості в результатах закупівлі цих послуг. Про це точно відомо Генпрокуратурі ", - зазначив адвокат.

Адвокат також спростовує невиконання замовлених міністерством послуг.

Іващенко також висловив думку, що таким чином Генпрокуратура намагається виправдати перед ЄС необхідність продовження санкцій щодо Лукаш, додавши, що захист буде вимагати відкритого судового процесу, "щоб фальсифікація матеріалів цього провадження, до якої вдалася Генпрокуратура, а також безглуздість висунутих звинувачень, стали очевидними".

Як відомо, Генпрокуратура оголосила колишньому міністру юстиції Олені Лукаш підозру в перевищенні повноважень і службовій підробці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування