Головнокомандувач вимагає не малювати "жахливу картину" про стан армії

П'ятниця, 5 червня 2015, 13:37

Президент Петро Порошенко наполягає, що стан в армії, а також на лінії розмежування з зоною АТО не є настільки поганим, як інколи показують в ЗМІ.

Про це він заявив під час прес-конференції у п'ятницю.

"Прошу, не малюйте жахливу картину. Давайте разом покращувати ситуацію. Не жахлива там ситуація. І з кожним днем вона поправляється", – запевнив він.

Порошенко також додав, що, на його думку, "журналісту на території бази Збройних сил України нема що робити, а порядок там має бути".

Президент признав, що на лінії розмежування з зоною АТО існує корупція щодо питань перепусток, але запевнив, що боротьба з нею триває. Зокрема, він нагадав про звільнення прикордонників, які брали відповідні хабарі.

Також Порошенко додав, що прикордонна служба і СБУ відреагували на інформацію головного редактора "Української правди" про корупцію на адміністративному кордоні з Кримом.

Президент закликав громадських активістів допомагати боротися з корупцією на кордонах і лініях перетину.

Він також запевнив, що ананаси, які він їв разом з солдатами на Яворівському полігоні, не були "показухою" – за його словами, їх там їдять постійно завдяки покращеному пайку. За словами Порошенка, ще недавно пайок українського солдата там коштував 17 гривень, а американського інструктора – 22 долари. Але пізніше вартість українського пайка була підвищена до 58 гривень і обидва пайки були об'єднані.

"Вони об'єднали (пайки) і однакову їжу їдять і американці, і українці. І вистачає на ананаси. І кожен день", – заявив він, додавши, що перевірив це і до, і після свого візиту.

Коментуючи ситуацію на тренувальному полігоні "Десна", Порошенко визнав, що вона знаходиться у поганому стані, оскільки там 20 років не робилися ремонти. Однак пізніше туди були залучені кошти меценатів і зараз стан бази покращується.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування