МЗС: Діалог у контактній групі може уповільнитися

Субота, 6 червня 2015, 21:15

Діалог в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі може сповільнитися у зв'язку з відходом з поста спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні.

Про це заявив директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макєєв.

"Її місію дійсно завершено, ми про це знаємо ... Зміна представника на певному етапі ймовірно зможе привести до певного уповільнення діалогу, тому що будь-якій новій людині необхідно буде увійти в курс справ, налаштувати взаємодію з українською і російською стороною. Але ми й далі будемо виходити з того, що Тристороння контактна група - це найважливіший елемент врегулювання ситуації на Донбасі", - повідомив Макєєв.

За його словами, оскільки Тальявіні була у Тристоронній контактній групі з самого початку, то відіграла дуже важливу роль, щоб налагодити переговори в цьому форматі, а також у підписанні Мінських домовленостей.

"Саме через її фактичне головування на засіданнях групи ми змогли сформувати мирний план, виконання якого дало можливість повернути мир на Донбас. Взаємодія саме з послом Тельявіні в української сторони було дуже активним і ефективним", - повідомив Макєєв.

За його словами, на даний момент невідомо, хто замінить Тальявіні на цій посаді.

"Це питання поки не вирішене, рішення прийматиме чинний глава ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії (Івіца Дачич)", - додав Макєєв.

Як відомо, раніше швейцарські ЗМІ повідомили, що спецпредставник голови ОБСЄ в Україні, посол Хайді Тальявіні "не виконуватиме далі свій мандат".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News