Токсикологи назвали попередню причину захворювання Кара-Мурзи - ЗМІ

Субота, 6 червня 2015, 22:23

Важкий стан журналіста, громадського діяча і керівника політичних проектів руху "Відкрита Росія" Володимира Кара-Мурзи-молодшого міг бути викликаний "накладенням" різних медичних препаратів, що викликало ниркову інтоксикацію.

Таку думку у своєму попередньому висновку висловив експерт-токсиколог Паскаль Кінц, якого залучили до досліджень зразків аналізів Кара-Мурзи. Їх московські лікарі Першої градської лікарні дозволили забрати родичам хворого.

Своїм попереднім висновком Кінц частково підтвердив діагноз лікарів московської лікарні.

"Дослідження ще не закінчені. Поки ж, як випливає з попереднього результату роботи доктора Кінца, характер лікування симптоматично обраний російськими лікарями правильно, а до тяжких наслідків для здоров'я Кара-Мурзи призвело вживання антигістамінного препарату укупі з іншими ліками", - зазначає ЗМІ.

Як відомо, 24 травня "Открытая Россия" Михайла Ходорковського виклала фільм про Кадирова "Сім'я". Володимир Кара-Мурза - один з тих, хто робив фільм.

26 травня Володимир Кара-Мурза був госпіталізований з підозрою на серцево-судинну недостатність. Пізніше лікарі Першої градської лікарні уточнили діагноз: гостра ниркова недостатність.

Рідні підозрювали отруєння, проте лікарі не підтверджували цю версію, але й не могли аргументовано відкинути її.

28 травня хворий був визнаний нетранспортабельним і підключений до апаратів штучної вентиляції легенів і штучної нирки.

29 травня Кара-Мурза ввели у стан коми, результати його аналізів вивезли до Європи для консультації з фахівцями. 2 червня Кара-Мурза вийшов з коми, заговорив і став реагувати на рідних.

Між тим, Рамзан Кадиров у своєму Інстаграм анонсував вихід фільму зі своєю участю з назвою "Хто не зрозумів, той зрозуміє".

Політолог Станіслав Бєлковський на сайті "Открытой России" з приводу цього висловив думку, що Кадиров натякає на те, що готовий знищити всіх творців фільму ''Сім'я''.

Новая газета

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News