У заручниках залишається більше 300 українців - Геращенко

Понеділок, 8 червня 2015, 10:39

У заручниках у бойовиків залишається більше 300 українців, частина з них знаходиться на території РФ. Зниклими безвісти вважаються понад 1200 осіб.

Про це повідомила уповноважений президента, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, народний депутат Ірина Геращенко, передає Інтерфакс-Україна.

"Служба безпеки України створила уточнений перелік всіх українців, які сьогодні знаходяться в заручниках у терористів, і на території Російської Федерації. Їх більше 300. Більше 1200, на жаль, у нас зниклих безвісти", - заявила вона в ході засідання Міжпарламентської ради Україна -НАТО в Києві в понеділок.

При цьому вона зазначила, що українська сторона виступає за залучення Міжнародного Червоного Хреста до пошуку та ідентифікації зниклих безвісти.

Геращенко також додала: "А Російська Федерація зайняла таку позицію, що для притягнення будь-кого потрібно мати згоду тих людей, яким ви хочете допомагати".

"Очевидно, що йде блокада будь-яких ініціатив, спрямованих на пошук шляхів деескалації та допомоги в гуманітарній ситуації", - сказала Геращенко.

За її словами, за цей місяць вдалося звільнити із заручників 5 осіб. При цьому вона наголосила, що це дуже мало. "Нам сьогодні дуже потрібна підтримка і тиск світу, щоб був виконаний цей пункт мінських угод і були безумовно звільнені всі заручники", - заявила уповноважений президента.

При цьому вона зазначила, що точно 11 з 300 заручників знаходяться на території Росії.

Разом з тим, вона заявила: "Ми вважаємо, що за непідтвердженими даними, за певними відомостями, за деякою інформацією, яка є у нашої служби розвідки, таких людей 30, які утримуються на території РФ".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...