Суд заарештував одного з підозрюваних в зіткненнях під час Маршу рівності

Понеділок, 8 червня 2015, 16:47

Оболонський районний суд Києва заарештував на 2 місяці Дмитра Сеня - одного з підозрюваних у нападі на міліціонерів під час проведення "Маршу рівності" за права ЛГБТ.

Про це на судовому засіданні сказав суддя Євген Римар, передають "Українські новини".

При цьому суд відхилив клопотання депутатів Верховної Ради Ігоря Мосійчука (РП) і Олега Петренка (БПП) про взяття Сеня на поруки.

Крім того, Римар зазначив, що Сеня помістять під варту, оскільки у нього немає паспорта та місця постійного проживання в Києві, а значить він може втекти від слідства.

Сам Сень стверджує, що знімає житло в Києві, а офіційно зареєстрований у Донецьку.

Також підозрюваний зазначив, що не міг відновити загублений паспорт, оскільки брав участь в антитерористичній операції у складі одного з добровольчих батальйонів.

У той же час Оболонський районний суд Києва віддав на поруки депутатам ВР Ігорю Мосійчуку, Андрію Лозовому (обидва - фракція Радикальної партії Ляшка), Андрію Білецькому (фракція "Народний фронт") та Олегу Петренку (фракція "Блок Петра Порошенка") ще одного підозрюваного - Андрія Подоляку.

При цьому суд зобов'язав Подоляку не виїжджати за межі Києва і повідомляти правоохоронцям про зміну місця проживання.

Як розповів директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко на брифінгу в понеділок у Києві, в зіткненнях після "Маршу рівності" 6 червня в Києві визнані постраждалими 11 міліціонерів, у правопорушеннях підозрюють сім осіб.

"Станом на 7 червня постраждалими визнано 11 співробітників міліції. Затримано і повідомлено про підозру семи особам", - цитує Шевченка "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, в понеділок 200 активістів "Правого сектора" пікетують будівлю суду з вимогою звільнити 7 затриманих після маршу рівності за права ЛГБТ.

Як відомо, у суботу, 6 червня, у Києві провели так званий "Марш рівності", покликаний продемонструвати боротьбу за права ЛГБТ-спільноти (лесбіянки, геї, бісексуали, трансгендерні люди).

Під час КиївПрайду на Оболонській набережній у столиці радикали намагалися завадити його проведенню: вони прорвалися до місця акції, кинули 5-10 петард і сильно поранили міліціонера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування