Треба бути готовими до активізації бойовиків на декількох напрямках - ІС

П'ятниця, 10 липня 2015, 08:58

Силам АТО потрібно бути готовими до активізації бойовиків на трасі Тельманове-Волноваха, трасі Донецьк – Маріуполь, а також у смузі південніше Донецька.

Про такий висновок аналітиків групи "Інформаційний простив" пише Дмитро Тимчук вранці 10 липня у Facebook.

За його словами, бойовики далі активно використовують заборонені системи озброєнь. В останню добу бойовики активно обстрілювали в "турбуючому режимі" передові позиції сил АТО на західному напрямку, практично на всій ділянці від Мар’їнки до Авдіївки та районів північніше її (включаючи Кірове, Шуми).

Найактивніше вели вогонь по Опитному, Авдіївці й Піскам.

У районі н.п. Березове, Степове, Ясне й Новотроїцьке бойовики неодноразово відкривали інтенсивний вогонь по передових позиціях українських військ зі 120-мм мінометів. Також активно стріляли з боку Оленівки й Докучаєвська зі 122-мм артилерії.

"Супротивник одночасно нарощує міць і частоту вогневого впливу на позиції сил АТО як на даних, так і на сусідніх ділянках", - пише Тимчук.

Так, у районі Гранітного бойовики завдали потужного удару зі щонайменше шести 122-мм РСЗО БМ-21 "Град".

Під Новогригорівкою – застосували 152-мм ствольну артилерію, також кілька танків на різних ділянках даного напрямку вели прицільний вогонь зі 125-мм гармат. Зі 120-мм мінометів били по Ольгинці й позиціях сил АТО в тому районі.

По рубежу Мосьпине – Старобешеве – Комсомольське зосереджено ударну "бригаду" бойовиків 3-батальйонного складу зі значною кількістю бронетехніки (38 одних лише танків), артилерії (усього 24 гармати ствольної артилерії, до 12 установок РСЗО). Перекидання озброєнь до складу даної "бригади" триває, пише Тимчук.

Одночасно на ділянці південніше Донецька (у смузі Сигнальне - Тельманове) діє 3 посилених "мотострілкових батальйони" бойовиків (особлива активність - на рубежі Оленівка - Докучаєвськ і в районі Гранітного), зі своєю артилерією й бронетехнікою.

"На даний момент важко сказати, чи носить подібна концентрація формувань російсько-терористичних військ демонстраційний характер з метою введення в оману сил АТО, або ж супротивник справді готується до наступу південніше Донецька, на Волновахському напрямку", - пише Тимчук.

"У будь-якому разі, аналітики групи ІС вказують на необхідність сил АТО бути готовими до активізації супротивника на напрямках: траса Тельманове - Волноваха, траса Донецьк - Маріуполь, ділянка від Новомихайлівки до Чермалика, Ніколаєвки й Гранітного – у цілому в смузі південніше Донецька", - повідомляє він.

У районі Світлодарського плацдарму (ділянка Луганська - Миронівське) бойовики стріляли зі стрілецької зброї, 82-мм мінометів і АГС-17.

Піхотне озброєння задіяли в районі н.п. Попасна, Катеринівка-Золоте, Новотошківка, Кримське, Щастя й Станиця Луганська.

Зафіксовано спроби інфільтрації ДРГ бойовиків у тил українських військ під прикриттям піхоти. "Як правило, після відкриття силами АТО вогню у відповідь супротивник відходить на вихідний рубіж", - пише Тимчук.

У прикордонних населених пунктах (Суходільськ, Краснодон, Свердловськ) проходять колони транспорту й бойової техніки в обидва боки. За останню добу через Свердловськ пройшло 12 одиниць броньованої техніки й артилерії в РФ, на Донбас із РФ перекинуто 3 артустановки "Нона-З", чотири 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", шість БМД-2.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування