Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський відсудив право і далі обслуговувати рахунки держпідприємств

П'ятниця, 10 липня 2015, 14:06

Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав уряд скасувати рішення про переведення держпідприємств на обслуговування в держбанки.

Відповідну постанову суд прийняв 15 червня, частково задовольнивши позов Приватбанку", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, опублікованим в єдиному державному реєстрі судових рішень, суд визнав протиправними та зобов'язав Кабінет міністрів скасувати протокольні рішення №74 від 8 вересня і №76 від 11 вересня 2014 року, якими уряд зобов'язувало міністерства і відомства перевести державні підприємства і зарплатні проекти їх працівників на обслуговування в держбанки.

Суд також зобов'язав Кабінет міністрів утриматися від вчинення дій, спрямованих на примусове переведення підлеглих міністерств, центральних органів державної влади і підприємств державної форми власності, а також всіх працівників цих установ виключно в держбанки.

Приватбанк вітає таке рішення суду.

"Тепер ніщо не заважає всім бюджетникам – військовим, вчителям, лікарям, правоохоронцям – яких насильно змусили отримувати зарплату через карти держбанків..., повернутися на обслуговування в Приватбанк, Райффайзен Банк Аваль, УкрСиббанк та інші банки, які їм подобаються, а не ті, в які їх "засунули" неринковими методами", – наводяться в прес-релізі банку слова першого заступника голови правління Олега Гороховського.

Як зазначив Гороховський, це рішення свідчить про те, що в Україні починають працювати закони, а не телефонне право.

Як відомо, на депозитному рахунку в Приватбанку олігарха Ігоря Коломойського знаходяться близько двох мільярдів гривень "Укртранснафти", що є основною частиною коштів компанії. У березні міністр енергетики Володимир Демчишин зобов'язав забрати ці гроші звідти, проте це досі не зроблено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування