Чалий: Загрозою ескалації на Донбасі Росія тисне на захід, а не на Україну

Субота, 11 липня 2015, 09:50

Ймовірність ескалації ситуації на Донбасі з боку РФ та бойовиків є спробою Росії шантажувати не Україну, а Захід, який задіяний у реалізації мирного плану на сході України.

Таку думку в інтерв'ю ZN.UA висловив посол України в США Валерій Чалий.

"Сьогодні тиснути на Україну, на її керівництво, на Збройні сили і народ уже неможливо. Якщо ж таким способом здійснюється певний шантаж, то, скоріше, це стосується наших партнерів, задіяних у реалізації мирного плану. Очевидно, що це сигнал насамперед їм, а не Україні", - зазначив Чалий, коментуючи питання, чи не використовує РФ можливу ескалацію конфлікту, щоб Україна пішла на серйозні компроміси в рамках Мінських угод.

Як зазначив Чалий з посиланням на оцінки експертів, можливість значної ескалації ситуації на Донбасі "не тільки зберігається: для цього проводяться певні підготовчі дії".

"Але усі сходяться на думці, що будь-яка наступальна операція не може завершитися загальним стратегічним успіхом. З тієї простої причини, що для цього треба втримувати зайняту територію. У нас же вже зовсім інший стан армії, якої рік тому, по суті, просто не було. Зараз наші Збройні сили за підтримки волонтерів створили таку ситуацію, за якої ціна для агресора буде вже величезною", - пояснив Чалий.

ZN.UA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News