Банківські обмеження у Греції не зніматимуть ще два місяці

Субота, 11 липня 2015, 23:54

Добовий ліміт на зняття готівки з банкоматів і заборона на переказ грошових коштів за кордон залишаться в силі ще щонайменше два місяці.

Про це 11 липня заявив міністр економіки Греції Георгос Статакіс в інтерв'ю місцевому телеканалу Мега-ТВ.

Обмеження щодо зняття грошей не торкнуться туристів та іноземців, які проживають на території Греції.

При цьому міністр зазначив, що банки можуть завершити свої канікули і почати роботу вже наступного тижня, якщо Афінам цими вихідними вдасться досягти згоди з міжнародними кредиторами за планом реформ, запропонованим Грецією.

Статакіс також запропонував депутатам з Коаліції радикальних лівих сил, які не згодні з політикою уряду, подати у відставку.

Він зазначив, що під час минулих дебатів у парламенті десять депутатів з Коаліції утрималися від прийняття рішення і відхилили план реформ грецького уряду, який повинен допомогти досягти угоди з міжнародними кредиторами.

Якщо вони не згодні з пропозиціями, то повинні слідувати правилам і подати у відставку, заявив Статакіс. "Я б на їхньому місці так би і вчинив", - додав він.

Як відомо, 12 липня у Брюсселі відбудуться саміти глав держав та урядів країн Єврозони, а також Європейського Союзу. Саміт має надати політичний сигнал щодо того, чи буде надано Греції третій пакет фінансової допомоги. Розмір такого пакету допомоги може становити близько 74 мільярдів євро. 

Після першого раунду переговорів міністрів фінансів 11 липня більшість учасників засідання Єврогрупи виступали проти того, щоб на основі грецьких пропозицій продовжувати переговори щодо третього пакета допомоги Афінам. 

До початку переговорів міністри різних країн не були одностайними у своїй позиції щодо Греції. 

Німеччина не виключає тимчасового виходу Греції з Єврозони.

Німецька хвиля

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...