Єврогрупа вимагатиме від Греції додаткових реформ

Неділя, 12 липня 2015, 00:14

Документ із вимогами щодо додаткових реформ для Греції буде переданий главам держав та урядів країн Єврозони, які мають провести саміт 12 липня.

Про це пише Deutsche Welle.

Міністри фінансів країн-членів Єврозони працюють над заявою, у якій має йтися про вимогу до Греції щодо додаткових реформ. Більшість учасників зустрічі, яка відбулась у суботу, 11 липня, та тривала понад сім годин, вважають недостатнім список заходів економії та реформ, який раніше надала Греція.

Йдеться, зокрема, про те, що Греція має розпочати реалізацію реформ вже наступного тижня, аби завоювати довіру, зазначив один з дипломатів на умовах анонімності в коментарі агенції dpa. Заява міністрів фінансів має бути надана главам держав та урядів країн Єврозони, які проведуть саміт в Брюсселі 12 липня.

Як відомо, 12 липня у Брюсселі відбудуться саміти глав держав та урядів країн Єврозони, а також Європейського Союзу. Саміт має надати політичний сигнал щодо того, чи буде надано Греції третій пакет фінансової допомоги. Розмір такого пакету допомоги може становити близько 74 мільярдів євро. 

Раніше ЗМІ повідомили, що Єврокомісія, Європейський центробанк і МВФ вважають пропозиції уряду Греції достатньою підставою, щоб почати переговори про надання кредиту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування