У МЗС уточнили: Росія затримала на кордоні 160 українців

Понеділок, 13 липня 2015, 16:47

Прикордонна служба Росії затримала на кордоні з Білоруссю 160 українців.

Про це заявила керівник прес-служби МЗС України Олена Ващенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Прес-секретар повідомила, що 12 липня в Генконсульство України в Санкт-Петербурзі в телефонному режимі надійшла інформація про затримання українців на білорусько-російському кордоні.

Прикордонна служба ФСБ РФ затримала 160 українців, які в'їхали в Росію з Білорусі поблизу міста Невель Псковської області.

"За наявною інформацією, у всіх громадян України були вилучені паспорти і без пояснень було заборонено подальший рух", - повідомила Ващенко.

За її словами, 60 українців досі знаходяться в автобусах на кордоні.

"Станом на ранок 13 липня в Невелі залишалося близько 60 громадян України. Всі вони знаходяться в автотранспортних засобах. Дітей серед них немає. Умови перебування задовільні", - сказала Ващенко.

Щодо українців складено протоколи про адмінпорушення, накладено штраф в сумі 2 тисяч російських рублів та прийнято рішення про їх примусове повернення в Білорусь.

ФСБ мотивує свої дії тим, що громадяни України можуть перетинати кордон лише у міжнародних пунктах пропуску, а на російсько-білоруському кордоні таких пунктів немає.

В цьому і побачили "порушення законодавства РФ".

Крім того, керівник відділення прикордонної служби ФСБ висловив думку про можливість виникнення подібних ситуацій і з пасажирами рейсових автобусів і поїздів.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомляли про затримання на кордоні Білорусі та РФ більше ста українців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування