США можуть розширити програму навчань ЗСУ

Вівторок, 14 липня 2015, 05:44

У Вашингтоні розглядають план розширення підготовки Збройних сил України - до тренувань хочуть залучити, окрім Національної Гвардії, і регулярну армію, а також загони спеціального призначення.

Про це заявив командувач сухопутних військ Збройних сил США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес, пише видання Military Times.

За його словами, США планують розширити тренування українських військових і проводити підготовку не лише бійців Національної гвардії України, але і регулярної армії країни.

Як зазначив Бен Ходжес, американським військовим також є чому повчитись в українців.

"Жоден з нас ніколи не потрапляв під російську артилерію та ракетні обстріли, як це сталось з українцями", - зазначив американський генерал.

Майбутні тренування, швидше за все, будуть схожі до тих, що зараз проходять для бійців Нацгвардії на Яворівському полігоні в Львівській області, однак можуть включати елементи захисту від радіоелектронної боротьби, в тому числі від перехоплення радіоповідомлень.

Як повідомлялось, восени поточного року розпочнуться навчання військовослужбовців Збройних Сил України з військовослужбовцями із Канади, які триватимуть упродовж двох наступних років. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування