Прикордонники просять не їздити через закриті пункти на кордоні з Росією

Вівторок, 14 липня 2015, 14:57

Державна прикордонна служба України закликає громадян не перетинати державний кордон із Росією через тимчасово закриті пункти пропуску.

"Сьогодні значна кількість громадян України із окупованих територій в межах Донецької та Луганської областей продовжує виїжджати до Росії через тимчасово закриті пункти пропуску і в подальшому повертається до України через пункти пропуску в межах Харківської та Луганської областей", - констатує відомство.

Відповідно до чинного законодавства, такі дії кваліфікуються як незаконне перетинання державного кордону України, наголошують прикордонники.

"При виявленні таких правопорушників прикордонники зобов’язані складати протоколи про адміністративне правопорушення та надсилати їх на розгляд суду. Адмінкодекс, у свою чергу, передбачає за таке правопорушення штраф від 1 700 до 3 400 гривень або адмінарешт до 15 діб", - зазначає ДПС.

"На даний час правоохоронці вже виявили понад 9 тисяч осіб, які обрали саме такий маршрут руху для того аби потрапити до України", - інформують у відомстві.

Там заявляють, що внесені зміни до системи видачі електронних перепусток та контролю за їх наявністю в контрольних пунктах в’їзду/виїзду дозволяють "у стислі терміни видавати перепустки та створити для громадян, що перетинають лінію розмежування, більш комфортні умови".

"Також співробітники Держприкордонслужби вживають усі необхідні заходи щодо швидкого реагування на утворення великого скупчення осіб та транспортних засобів у контрольних пунктах в’їзду/виїзду", - додають у відомстві.

Тому Держприкордонслужба просить громадян України оформляти документи належним чином та здійснювати перетин лінії розмежування, адміністративної межі та державного кордону України згідно з вимогами чинного законодавства та через визначені пункти пропуску та пункти контролю.

Як відомо, через бойові дії і неможливість контролю на певних ділянках українсько-російського кордону у Донецькій і Луганській областях Кабінет міністрів тимчасово зупинив рух через пункти пропуску "Маринівка", "Новоазовськ", "Успенка", "Іловайськ", "Квашине", "Донецьк", "Должанський", "Червона Могила", "Ізварине", "Красна Талівка", "Юганівка", "Герасимівка", "Петрівка" та "Луганськ".

На сьогодні у зоні розмежування вздовж лінії бойових зіткнень діє три контрольних пунктах в'їзду/виїзду: "Бугас", "Гнутове" та "Зайцеве".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування