ГПУ домагається арешту чотирьох затриманих членів "Правого сектора"

Вівторок, 14 липня 2015, 18:54

Усім чотирьом затриманим членам "Правого сектора" повідомлено про підозру в участі в злочинній організації та вчиненні терактів.

Про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Володимир Гаврилюк на брифінгу в Києві у вівторок.

"Нині вирішується питання про звернення до суду з метою обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказав він.

Гаврилюк нагадав, що за фактом перестрілки минулої суботи в Мукачевому ГСУ Генпрокуратури здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами створення та участі в злочинній організації з метою скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, а також здійснення терористичних актів, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 258 КК України.

Під час слідчих дій, нагадав Гаврилюк, правоохоронці затримали чотирьох осіб у камуфляжному одязі, які мали відзнаки руху "Правий сектор".

"Усім зазначеним особам повідомлено про підозру в здійсненні зазначених кримінальних правопорушень. Двоє із зазначених осіб з пораненнями перебувають у лікувальному закладі. Під час затримання у затриманих вилучено предмети, схожі на автоматичну зброю", - зазначив він.

Як відомо, 11 липня в Мукачевому (Закарпатська область) сталася перестрілка за участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланя, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора".

За інформацією МВС, близько десяти бійців "Правого сектора" переховуються в лісовому масиві в околицях Мукачевого, двох доправили до лікарні.

За версією "Правого сектора", перестрілка була спровокована кримінальними елементами на чолі з Ланьом, якому вони перекрили канал контрабанди.

Водночас існує інформація про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет.

За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа Ланя. За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентаря Віктора Балоги.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування