1,3 млн жителів Донбасу відчувають брак питної води - ООН

Середа, 15 липня 2015, 04:42

Майже 1,3 мільйона жителів на сході України зіткнулися з нестачею чистої питної води.

Про це повідомляють в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ).

Причиною такої ситуації стало пошкодження систем водопостачання в результаті конфлікту.

"За нашими оцінками, близько 1,3 мільйона осіб мають обмежений доступ до безпечної питної води в постраждалих від конфлікту районах Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

Так, з серйозними проблемами з доступом до води зіткнулися понад 470 тисяч осіб, у тому числі 118 тисяч дітей, які проживають на окупованих територіях Луганської області.

До Маріуполя з населенням в 500 тисяч чоловік припинилися поставки води по водоканалу "Сіверський Донець - Донбас", який серйозно постраждав в результаті обстрілів. Жителі міста тепер користуються водою з водосховища, яке швидко спустошується.

В ЮНІСЕФ побоюються спалаху інфекційних захворювань, які пов'язані із споживанням нечистої води.

Також в Дитячому фонді ООН відзначили, що з березня 2014 року в результаті конфлікту на сході України, принаймні, 68 дітей були вбиті і 182 дитини отримали поранення. Близько п'яти мільйонів людей, у тому числі 1,7 мільйона дітей, в тій чи іншій мірі постраждали від конфлікту на сході України.

ЮНІСЕФ звернувся до донорів із закликом виділити 55 млн 800 тис. доларів США для надання допомоги дітям та сім'ям на Донбасі. В даний час дефіцит фінансування становить 81%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування