ОСОБЛИВИЙ СТАТУС ДОНБАСУ МОЖЕ БУТИ ЗАКРІПЛЕНО В КОНСТИТУЦІЇ

Четвер, 16 липня 2015, 00:24

Положення про особливості місцевого самоврядування деяких районів Донецької та Луганської областей можуть бути закріплені в тексті Конституції.

Про це повідомляють джерела Української правди.

За словами співрозмовника, президент України перевніс до Верховної Ради проект змін до Конституції, в якому була переписана одна норма: теза про закріплення статусу окупованих районів була перенесена з перехідних положень Закону про внесення змін до Конституції до перехідних положень Конституції, тобто в тіло Основного закону України.

"Для внесення змін до цієї норми в майбутньому, потрібно буде пройти повну процедуру внесення змін до Конституції, що передбачає дві сесії Верховної Ради та 300 голосів для остаточної редакції", - зазначив співрозмовник.

Згідно з інформацією, відповідні зміни відбулися в процесі візиту до України Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторії Нуланд.

За інформацією УП, профільний комітет уже підтримав запропоновані президентом зміни. У свою чергу віце-спікер Ради Оксана Сироїд підтвердила на своєму Фейсбуці, що на депутатів "здійснюється тиск" з метою змусити їх проголосувати за ці зміни.

"В ці години і хвилини здійснюється шалений тиск на народних депутатів з боку міжнародної спільноти для того, щоб "ДНР" і "ЛНР" отримали особливий статус в нашій Конституції. Аргументують необхідністю "продемонструвати виконання Мінських домовленостей", - зазначила вона.

Знову пішли пафосні обурювалки одної маленької фракції. А що насправді? Беремо проект змін до Конституції і читаємо (кор...

Posted by Volodymyr Ariev on Wednesday, July 15, 2015

16 липня Верховна Рада голосуватиме питання про включення цього проекту у порядок денний і передачу його на розгляд Конституційного суду.  Після висновку КС, для набрання чинності проект має отримати 226 голосів депутатів у першому читанні і 300 у другому читанні.

Як відомо, раніше у перехідних положеннях Конституції визначалося, що особливості місцевого самоврядування у деяких районах Донецької та Луганської областей регулюється відповідним законом, ухваленим Верховною Радою 26 червня.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News