Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики стали більше використовувати бронетехніку й великі калібри - ІС

Четвер, 16 липня 2015, 10:41

Бойовики продовжують нарощувати інтенсивність обстрілів позицій сил АТО й цивільних об'єктів, а також здійснюють провокації на лінії розмежування.

Про це заявляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook вранці 16 липня.

"Зросла кількість випадків застосування незаконними збройними формуваннями бронетехніки, артилерійських систем 122-го й 152-го калібрів, які, згідно з Мінськими угодами, має бути відведено", - пише він.

На Донецьком напрямку в районі н.н Піски, Опитне, південних околиць Авдіївки з невеликими тимчасовими інтервалами бойовики стріляли з 122-х і 152-х міліметрової артилерії й бронетехніки, від Красногорівки до північних околиць Горлівки не припинялися обстріли й провокації бойовиків.

Північніше Красногорівки, а також у районі Пісків бойовики задіяли декілька бронегруп у складі 4-5 танків і такої ж кількості ББМ, які вели обстріл позицій українських військ. У районі Мар’їнки працюють снайпера НЗФ.

Із вогневих позицій у районі Єнакієвого й Вуглегорська опорні пункти й передові позиції сил АТО обстрілювали 2 батареї артсистем 152-го калібру. Удари також завдаали по н.п. Опитне й по південних околицях Авдіївки.

Північніше Верхньоторецького з "зеленки" терористи кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї, зокрема крупнокаліберних кулеметів і гранатометів АГС-17. Пару разів у хід пішли крупнокаліберні кулемети.

Позиції сил АТО й житлові квартали н.п. Ленінське, Майорськ і Миколаївка було обстріляно з 82-мм мінометів.

На Приморському напрямку, у районі н.п. Талаківка й Широкине бойовики застосовували стрілецьку зброю й гранатомети АГС.

На Луганськом напрямку терористи обстрілюють н.п. Щастя, Новотошківка, Катеринівка, Золоте Кримське, Сокольники і Трьохізбенка. Застосовували РСЗО "Град-П", 120-ти й 82-міліметрові міномети й усі види піхотного озброєння.

В "зеленці" активно працюють диверсійно-розвідувальні групи по обидва боки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування