Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Японії вирішили "запобігти війні" дозволом воювати за кордоном

Четвер, 16 липня 2015, 12:02

В Японії нижня палата парламенту схвалила закон, що дозволяє японським військовим більш широко використовувати свої сили за кордоном.

Палата представників ухвалила законопроекти 16 липня більшістю голосів правлячої коаліції прем'єр-міністра Сіндзо Абе, опозиційні партії бойкотували голосування, передає "Радіо Свобода".

"Ситуація з безпекою оточуючих Японію стає все більш серйозною", - сказав Абе після голосування.

"Ці законопроекти необхідні для захисту життя японців і запобігання війні, перш ніж вона починається", - додав він.

Законопроекти направлять на розгляд до верхньої палати парламенту Японії, де коаліція Абе також має більшість.

Противники ухвалення цих документів кажуть, що законопроекти підірвуть 70 років пацифізму в Японії і вперше з часів Другої світової війни можна буде побачити японські війська за кордоном.

Обговорення цього законопроекту викликало бурхливу реакцію опозиції, під час дебатів вони активно виступали проти, справа ледь не доходила до бійок, зазначає ТАСС.

У середині травня японський уряд проголосував за ухвалення пакету законопроектів, які передбачають більш широке використання Сил самооборони, у тому числі за межами країни.

Пакет поправок до законодавства у сфері оборони вперше з завершення Другої світової війни надав право японським військовослужбовцем брати участь у бойових діях для захисту "дружніх країн", навіть якщо Японія при цьому не зазнає нападу.

Він також зняв низку обмежень на дії військ при операціях у складі сил ООН за кордоном, у ході яких японські військові раніше практично не мали права на застосування зброї.

Закон також дозволяє підрозділам сил самооборони надавати логістичну підтримку не тільки США, але й військам інших "дружніх країн".

Коло цих держав не визначено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...