Винні у катастрофі МН17 мають постати перед судом - Могеріні

П'ятниця, 17 липня 2015, 11:55

Винні у катастрофі літака МН17, який був збитий рік тому над Донецькою областю, мають бути притягнуті до відповідальності і постати перед судом.

Про це йдеться у заяві верховного представника із питань зовнішньої політики та політики безпеки ЄС Федеріка Могеріні.

"ЄС згадує трагедію рейсу МН17, яка сталася 17 липня 2014 року, і висловлює своє співчуття всім тим, хто втратив своїх близьких. Ми всі згадуємо, що сталося рік тому з тугою і смутком. Акти насильства, які загрожують безпеці цивільної авіації є грубими порушеннями міжнародного миру і безпеки", - зазначила Могеріні.

За її словами, досягнутий прогрес у справі репатріації та ідентифікації загиблих, вилученні уламків і розслідуванні причин аварії літака.

"Ті, хто прямо або побічно несуть відповідальність за катастрофу літака МН17, мають бути притягнуті до відповідальності і постати перед судом, згідно з резолюцією 2166. В цьому відношенні ЄС та його держави-члени повністю підтримують зусилля щодо створення обов'язкового і дієвого механізму переслідуваннях", - підкреслила Могеріні.

Як відомо, у катастрофі МН17 загинули 298 пасажирів і членів екіпажу з 10 країн. Переважна більшість з них - 194 пасажири - були громадянами Нідерландів.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування